Certificering

Certificering, opleiding en kwaliteitsborging

PomWeld is gespecialiseerd in certificering, opleiding en kwaliteitsborging in de lastechniek tot op het hoogste niveau.

Onze mensen hebben veel praktische kennis in huis daardoor kunnen wij op het hoogste niveau opereren.

Hier onder een kleine greep uit de vele producten en diensten die PomWeld voor u kan verzorgen:

Opzetten en begeleiden van kwaliteitsborgingsystemen, onder andere:
- EN 1090
- ISO 3834
- ISO 9001
- PED (97/23/EG)

Lascertificeringen en verlengen van certificaten, volgens vele eisen van:
- EN, ISO, ASME, AWS
- Lloyds, DNV, e.d.

Opleidingen zoals:
- Lascoördinator RWC level Basic en Specific
- Visueel lasinspecteur
- Meesterlasser IWP
- Lasspecialist IWS
- Middelbaar Las Technicus IWT
- NIL handvaardigheid niveau 1 t/m 4 Autogeen, TIG, MIG/MAG, BMBE

U kunt onze specialisten inhuren voor onder andere:
- Lascoördinator EN 1090 t/m de hoogste uitvoeringsklasse EXC-4
- Lascoördinator ISO 3834 volgens de hoogste eisen
- Supervisie van lasprojecten
- Lasinspecties
- Trouble shooting
- Advisering

Service op maat, zoals:
- Product- en procestrainingen zowel in onze lasschool als bij u op locatie
- WPS service: u heeft binnen 24 uur uw complete WPS op de mail
- Workshops zoals gevulde lasdraad, pulserend lassen, materialen kennis, e.d.


PomWeld heeft voor u als groot voordeel dat wij met alle bovenstaande diensten reeds veel ervaring hebben zodat wij in uw tijd niet het wiel hoeven uit te vinden.

Daar komt nog eens bij dat onze mensen zeer bekend zijn in de branche om hun zeer duidelijke en eenvoudige wijze van werken. Niet voor niets is onze stelregel “Houd het simpel”. De manier van werken is zelfs door het NIL geroemd.

Certificering

Wij certificeren op de lasprocessen Mig/Mag, Tig en elektroden. Dat doen wij op alle voorkomende materialen in plaat en pijp.

Pomweld verzorgt alle activiteiten omtrent het behalen van lascertificeringen.

Binnen de lascertificeringen wordt een onderscheid gemaakt in de Las Methode Kwalificatie (LMK) en de Lassers Kwalificatie (LK). De Las Methode Kwalificatie (LMK) is een certificaat die een bedrijf behaalt om aan te tonen dat binnen de geldende eisen gelast kan worden. De Lassers Certificatie (LK) is bedoeld om aan te tonen dat een lasser een las met een bepaalde moeilijkheidsgraad kan lassen.

Pomweld is gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijven en lassers bij het halen van de certificaten voor Las Methode Kwalificaties en Lassers Kwalificaties.

Schema`s waar volgens gecertificeerd worden zijn onder andere: ISO 15614 serie, ISO 9606 serie, EN 287 / ISO 9606, AWS serie, ASME IX, ASME ontwerpseries, EN 1418 / ISO 14732, EEMUA, NORSOK, API, Maritieme Rules (Lloyd`s, DNV, VERITAS, e.d.), PED 97/23/EG, klantspecificaties.

Keuringsinstanties waarmee gecertificeerd wordt zijn onder andere: Lloyds, DNV, Vellosi, Veritas, Inclusief de Maritieme afdelingen

Pomweld is door DNV (Det Norkse Veritas) geautoriseerd en geaccrediteerd om zelfstandig en zonder inbreng van derde personen keuringsinstantieslascertificeringen af te nemen. Onder de DNV-accreditatie van Pomweld las- en snijtechniek bv is het mogelijk om op zeer korte termijnen en met zeer korte doorlooptijden een lascertificatie te behalen. Lascertificatie kan geschieden in de speciaal hiervoor ingerichte lasschool te Heerhugowaard of bij u op het bedrijf of op locatie, overdag of in de avonduren. 

In vanaf januari 2014 is het tevens mogelijk om onder de DNV accreditatie van Pomweld Las Methode Kwalificaties en Lassers Kwalificaties te halen die onder de Europese drukwet PED 97/23/EG ingezet moeten worden.

Voor meer informatie omtrent certificeren kunt u bellen met 072-5760290 of mailen met info@pomweld.nl