04 t/m 28 april

Cursus Lascoördinator RWC B & S start in sepbember

Medio september start PomWeld weer met de volgende opleiding bevoegd lascoördinator RWC B en S conform de norm EN-1090 en ISO-3834...

Wij gaan deze opleiding verzorgen vanaf onze nieuwe, zeer gemakkelijk te bereiken locatie in Amsterdam. Hier zal dan ook zowel de RWC-Basic als RWC-Specific worden verzorgd.

Onze locatie in Amsterdam is zeer centraal gelegen, direct bij de afslag van de ring. Gratis parkeren.

Den Haag 30 min  -  Utrecht 30 min  -  Zwolle 60 min 
Beverwijk 15 min  -  Zaandam 10 min


Doordat we tientallen bedrijven intensief hebben begeleid bij het behalen van een bedrijfscertificaat ISO-3834 en EN-1090, signaleerden wij al in een vroeg stadium een tekort aan lascoördinatoren. 

We zijn voor onze klanten op zoek gegaan naar een gedegen oplossing die dicht bij de praktijk moest staan. De NIL RWC-opleiding, aangevuld met onze praktische en theoretische kennis, leek ons dé manier om een lascoördinator op te leiden.

Eind 2012 heeft PomWeld de NIL-certificatie voor de RWC-opleiding behaald. Er is een team van ervaren docenten ingezet om de opleiding te geven, met een minimaal niveau van Middelbaar Lastechnicus (IWT).

In onze lesmethode worden de cursisten speciaal getraind in het aanpakken van problemen die de lascoördinator in de praktijk gaat tegenkomen.

Vanaf januari 2013 zijn reeds meerdere groepen cursisten gestart, voor zowel RWC-Basic als RWC-Specific. De cursisten waren enthousiast over de opzet van de opleiding. Met name de ondersteuning van de toch lastige theorie met vele praktijkvoorbeelden werd zeer goed ontvangen.

Hoe en wat
De Europese Unie heeft besloten om vanaf 1 juli 2014 CE-markering te verbinden aan de vervaardiging van staal- en aluminiumconstructies. De spelregels hiervoor worden beschreven in de normserie EN-1090

Dit heeft vooral consequenties voor de laswerkzaamheden bij constructiebedrijven in het midden- en kleinbedrijf. Om conform de norm EN-1090 laswerkzaamheden uit te voeren onder de executieklassen 2, 3 en 4 moeten zij beschikken over een lascoördinator.

De norm EN-1090 verwijst voor het kennisniveau van de lascoördinator naar de norm EN-14731. Hierin wordt verwezen naar het bestaande EWF opleidingsniveau IWS voor Basic, IWT voor Specific en IWE voor Comprehensive.

Dit trekt een te zware wissel op de constructiebedrijven in het MKB. Daarom heeft het EWF (European Federation for Welding) alléén voor de executieklasse2, twee opleidingen conform de EN-1090 ontwikkeld :

· Responsible Welding Coördinator level Basic (RWC-B)
· Responsible Welding Coördinator level Specific (RWC-S)

Op deze wijze komt het EWF tegemoet aan de noodzaak voor de constructiebedrijven in het MKB om op relatief korte termijn over een lascoördinator te beschikken, die zowel op lastechnisch gebied als op het gebied van lascoördinatie voldoet aan de gestelde eisen voor executieklasse 2.

Waar en wanneer
Elk jaar verzorgt PomWeld de cursus bevoegd lascoördinator RWC conform EN-1090 op het niveau Basic en Specific.

Week 26 in juni start PomWeld weer met de volgende cursus. Voor beide cursussen kunt u zich vanaf nu inschrijven. De cursus wordt wekelijks gegeven op de middag en avond.

Deze cursussen vinden plaats op onze nieuwe, zeer gemakkelijk te bereiken, locatie in Amsterdam. Daardoor wordt de kostbare reistijd tot het minimum beperkt. Hier zal zowel de RWC-Basic als RWC-Specific worden verzorgd.

De cursussen worden gegeven onder toezicht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Na afloop van de cursus wordt een examen afgenomen en ontvangt de cursist bij een goede afronding een officieel NIL/EWF diploma.

Onze cursussen zijn erkend door het OOM, waardoor er in 2015 weer nieuwe subsidiemogelijkheden zijn. Per cursist is een subsidie beschikbaar van € 750,00.

Deelnemen aan deze cursus in Amsterdam? Stuur dan een mail naar info@pomweld.nl of bel met 072-5760290.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor een opleiding, examen of certificering bij PomWeld 
Lasopleidingen door middel van een inschrijfformulier welke ook bij downloads te vinden is. Uw aanmelding wordt dan in behandeling genomen en u ontvangt een bevestiging van deelname.
 

Terug naar overzicht
Vorige pagina

DAG Lasopleidingen nu met extra vroegboekactie!

Kijk snel op onze site voor aanmelding en voor info over de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden, fiscale voordelen en... de speciale korting voor snelle beslissers!

In week 3 gaan onze NIL dag lasopleidingen weer van start! 

8 weken later kunt u al in het bezit zijn van uw NIL lasdiploma

Profiteer ook nog van een scherpe korting. Oplopend van 5 tot 10%.

Tevens ontvangt elke cursist van een NIL lasopleiding bij aanvang van de opleiding een gratis veiligheidspakket. 

Info en aanmelden