Kom naar de themamiddag RVS-lassen en -finishen op 23 oktober

23/10: themadag RVS-lassen en -finishen

Op donderdag 23 oktober 2014 om 13:00 uur presenteert PomWeld een laskennis-middag met als thema 'Roestvaststaal lassen en finishen'.

De economie vertoont weer herstel. Er wordt weer meer geproduceerd en de bedrijvigheid neemt toe. De laatste jaren worden er steeds meer producten gemaakt van roestvaststaal en van afgeleiden hiervan. Denk hier bijvoorbeeld aan Duplex, hittebestendig RVS en hoge nikkel-legeringen.

PomWeld weet als geen ander wat dat voor u betekent!

Samen met strategische partners

PomWeld organiseert deze dag samen met enkele van onze strategische partners: EWM, voestalpine Böhler Welding en Cibo.

In onze eigen demoruimte geven wij indrukwekkende demonstraties. Laat u verrassen door deze unieke processen!

EWM

De nieuwe Multi Matrix mig/mag-apparatuur met ForceArc® en TigSpeed®

ForceArc® staat voor warmtereducerende, richtingsstabiele en drukkrachtige vlamboog met diepe inbranding. Ook met lange uitsteeklengte. Zeer geconcentreerde vlamboog en een kleinere WBZ. Standaard op alle EWM synergische mig/mag-apparatuur.

Nu is er ook ForceArc® Puls

  • Perfecte aanvloeiing
  • Extreem stabiele lasboog
  • Puls in de kratervulling - dus geen bindingsfouten!

Iedere Multi Matrix mig-machine nu ook standaard met Mig LiftArc: terugtrekking van de lasdraad bij iedere start geeft een spatvrije ontsteking. Zeer belangrijk bij het RVS Mag-lassen!

En:

TigSpeed® = Tig lassen met Mig-Mag snelheid! EWM TigSpeed is toepasbaar op ieder merk Tig-lasapparatuur. Leverbaar in Cold en Hotwire.

  • Hoge neersmelt en lassnelheid. Ook zeer geschikt voor het oplassen.
  • Goed hanteerbaar in vele posities
  • Zeer weinig lasrook en geen bindingsfouten

Iedere Multi Matrix mig-machine nu standaard met Mig LiftArc: terugtrekking van de lasdraad bij iedere start geeft een spatvrije ontsteking. Zeer belangrijk bij het RVS Mag-lassen!

De nieuwe Multi Matrix-lijn geeft nog betere resultaten, vooral op dunne plaat. Maak kennis met de geheel nieuwe Multi Matrix mig en pulsmig. Veel snellere reactie en terugkoppeling van de druppelovergang geeft een extreem stabiele lasboog!

voestalpine Böhler Welding

voestalpine Böhler Welding is de hofleverancier van PomWeld als het gaat om lastoevoegmateriaal. PomWeld is er dan ook trots op de grootste dealer van Nederland te zijn. Niet alleen de distributie, maar ook de adviserende rol neemt PomWeld graag voor haar rekening in Noord-Holland.

Een compleet gamma onder één dak. Met de fabrieken van UTP en Böhler hebben we echt de top in huis wat betreft Roestvast Staal. Van de gewone 304LSi, via de Super Duplex naar de hoogste nikkel-legeringen. Alles te koop rechtstreeks van de fabriek, waardoor uw kwaliteit en veiligheid gegarandeerd is. U kent de slogan nog wel van vroeger: 'Koop bij de man die het maken kan!'

Wij demonstreren de voordelen en mogelijkheden van de laatste ontwikkelingen van het lassen met gevulde lasdraad. Deze draad laat zich op iedere willekeurige machine uitstekend verlassen.

U kunt zelf zien welke prachtige kwaliteit u kunt behalen met deze lasdraden, en hoe gemakkelijk ze te lassen zijn. Vaak ook in positie! 

PomWeld en voestalpine Böhler Welding - een roestvast vertrouwen in elkaar!

Cibo

Na het lassen is het product natuurlijk niet klaar. Dan komen de specialisten van Cibo om de hoek kijken. Cibo is dé totaalleverancier voor schuren, slijpen en polijsten.

Hecht u ook zoveel belang aan een goede afwerking? Wilt u weten hoe u tijd en kosten kunt besparen op afwerking, en dat uiteraard zonder in te boeten op de kwaliteit?

Ontdek hoe u een hoogwaardige finish kunt bereiken, op de meest eenvoudige manier - en in een zo kort mogelijke tijd

De Cibo toepassingsexpert demonstreert er u de nieuwste schuur-, slijp- en polijsttechnieken en geeft gratis afwerkingsadvies. Bovendien kunt u er de nieuwste producten van Cibo zelf uittesten. Zo ziet u meteen hoe snel en makkelijk het kan met de juiste producten.

Agenda

  • 13:00 uur – 13:30 uur    Ontvangst 
  • 13:30 uur – 14:00 uur    Presentatie gevulde draden door voestalpine Böhler Welding
  • 14:00 uur – 14:15 uur    Presentatie Cibo oppervlaktebehandeling
  • 14:30 uur – 17:00 uur    Demonstraties en uitleg van hoog-innovatieve lasprocessen en finish-methoden.

U krijgt een update van de laatste “innovations” voor het lassen en finishen van Roestvast Staal. 

Deze presentaties zijn goed bevonden door het N.I.L. om een verklaring van deelname af te geven, wat voor uw verlenging van het RWC, IWS, IWT en IWE-certificaat van belang is.

3 goede redenen om deel te nemen

De themamiddag RVS van PomWeld is een niet te missen gelegenheid om winst te boeken in kennis, tijd en geld. Drie goede redenen om deel te nemen:

  • U maakt kennis met nieuwe technieken en methoden die u sneller kunnen laten werken. Meer rendement betekent tenslotte een betere positie voor u!.
  • In één compacte middag krijgt u een update van de laatste innovaties op het gebied van RVS-lassen en finishen door toonaangevende experts!
  • Deelnameverklaring = belangrijk voor uw certificaat. Deze presentaties zijn goed bevonden door het N.I.L. om een verklaring van deelname af te geven, die voor uw verlenging van het RWC, IWS, IWT en IWE-certificaat nodig is.

Dus... tot ziens op de RVS-themadag bij PomWeld op donderdag 23 oktober!